cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
19°

Carme del Salto va morir estrangulada mentre estava en coma etílic

La jove de Portocristo no es trobava en condicions de defensar-se de l'agressor

Els primers resultats de l'autòpsia que es practicà ahir al cos de Maria del Carme del Salto indiquen que la jove morí estrangulada quan es trobava en coma etílic. També indicà que es produí agressió sexual, tal com se sospitava des del principi. L'únic indici de violència és al coll.

Els metges forenses practicaren l'examen del cadàver durant tot el matí d'ahir i part de l'horabaixa, i les conclusions que es poden treure de l'autòpsia no són tan aclaridores com es desitjava a causa del temps transcorregut des que la jove morí fins que el cos fou trobat per un pagès de la zona.

L'autòpsia havia de començar a primera hora del matí, però davant la insistència dels familiars per veure el cos, es retardà unes hores. El primer examen es donà per conclòs poc abans de les tres de l'horabaixa. L'examen el portaren a terme els forenses Francisco Alarcón i Emilia Salas, del jutjat de Manacor, que continuaren amb la seva feina fins gairebé les vuit del vespre. L'estat del cadàver no en facilità gens l'estudi, ja que es trobava momificat en la part de dalt, la que estava a l'aire lliure quan el trobaren, i totalment putrefacte en la part de l'esquena, que és la que estava en contacte amb la terra. A part d'això, també actuaren en contra de l'activitat dels forenses les robes aferrades a la poca pell que en quedava i el llarg període de temps transcorregut fins a la troballa.

El primer indici clar que trobaren els metges fou que els calçons de Carme es trobaven abaixats, per la qual cosa la hipòtesi que la jove fou violada agafà més força. Tot i això, els especialistes consideren que serà molt difícil trobar restes d'esperma a la vagina de Carme, ja que el seu estat està molt deteriorat i les larves ocupaven per complet aquesta part del cos de la jove. Així i tot, mostres dels teixits, les ungles i de la seva roba interior seran remesos a l'Institut Nacional de Toxicologia de Barcelona per tal que s'examinin amb més deteniment per trobar algun indici del violador. A les ungles es podria trobar pell de l'agressor, que ajudaria de manera considerable a inculpar-lo. Però sembla que el cos no presentava signes de violència ni de forcejament.

Un altre fet que cridà l'atenció fou l'estat dels ossos del coll de l'examinada, amb signes evidents de pressió de mans humanes. La seva disposició així ho deixà clar. Aquest fet va fer pensar als metges forenses que la jove fou agafada pel coll mentre l'assassí li practicava l'acte sexual. Ella es trobava d'esquena a l'agressor i no hi oposà resistència, ja que es trobava molt indisposta, inconscinet pel coma etílic. Davant l'absència de pell, no fou possible detectar signes de violència al coll de la jove, però sí quedà clar que fou estrangulada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris