algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
13°

«La meva cussa Perla va trobar el braç de la dona i vaig donar l'alarma»

Mateu Galmés, un pastor de 80 anys, va descobrir el cadàver semienterrat de Carme del Salto

Mateu Galmés, un pastor de 80 anys, que té per costum dur a pasturar les ovelles amb el seu company, Esteve Sureda, per la finca de sa Gruta de Portocristo, va descobrir el cadàver semienterrat de la jove Carme del Salto d'una manera del tot casual.

"Degué ser espantosa la vostra experiència... 
"Eren les 9.30 hores del matí, jo em trobava a la finca de sa Gruta pasturant les ovelles amb el meu company Esteve Sureda. La meva cussa Perla duia un braç de dona a la boca amb la intenció de mostrar-me'l. Vaig quedar esparverat.

"En quin estat es trobava el braç? 
"Per les seves característiques es veia ben clar que es tractava de restes d'una dona, la mà era molt garrida. També vàrem poder comprovar que estava ben completa. Al canell portava una polsera.

"De quina manera trobàreu després el cos? 
"Estava bastant a prop del lloc on ens trobàvem. El cadàver estava semienterrat davall una mata i embolicat amb una tela que semblava ser una cortina.

"Soleu passejar molt per aquesta zona? 
"De fet, cada dia tenc per costum aparcar la meva bicicleta a un metre d'aquí on hem trobat el cos i ens passejàvem amb les cabres.

"I mai no havíeu sospitat res? 
"La veritat és que mai no vaig pensar que a aquesta zona s'hagués pogut ocultar un cadàver. De fet, prop d'aquí hi ha un petit femeter i molta gent diposita els residus per aquests voltants i si bé, de tant en tant, vaig sentir olor, mai no vaig anar a pensar que es tractava d'una persona en descomposició sinó del fems que la gent dipositava per la zona.

"No ho considerau estrany que mai no us haguéssiu percatat que allà hi havia el cadàver? 
"No, no és estrany, com he dit abans, sentia olor però sempre havia pensat que es tractava d'algun animal mort o del mateix fems.

"Què féreu quan trobàreu el cos de la dona? 
"En primer lloc, ens va pegar com un calfred de cap a peus, però, vist que el tema era delicat, vàrem decidir no tocar res i donar-ne part tot d'una a les autoritats.

"Si no hagués estat per la cusseta, creis que hauríeu trobat el cos de la jove? 
"És difícil saber-ho, però pens que aquestes coses, un dia o l'altre surten. Na Perla és un animal molt intel·ligent i quan va agafar el braç no ho va fer amb la intenció de menjar-se'l, sinó que ens el volia mostrar.

"Us ha afectat molt haver trobat el cos de la dona sense vida? 
"Sí, us puc dir que ha estat la pitjor experiència de la meva vida. És molt trist veure com una persona tan jove i que semblava tan garrida, ha estat tant de temps morta davall terra sense haver tengut un enterrament digne. Crec que la família no ho superarà mai, això.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris