cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

Una empresa externa realitzarà una auditoria laboral de les conselleries

Costa vol «baixar el nivell de politització i crispació» de la Funció Pública

La Conselleria d'Interior i Funció Pública del Govern encarregarà a una empresa externa una auditoria laboral de totes les conselleries per comptar amb una radiografia exacta de la situació dels treballadors de l'administració autonòmica.

El conseller d'Interior, Josep Maria Costa, anuncià aquesta mesura ahir durant la seva compareixença a la Comissió d'Hisenda i Pressuposts del Parlament. L'objectiu, segons Costa, és «baixar el nivell de crispació i politització de la Funció Pública». A més, Costa volgué tranquil·litzar els ànims i digué que aquest estudi no s'havia de prendre com una investigació, sinó com «una reflexió seriosa i serena» dels problemes de cadascuna de les conselleries.

Costa indicà que el seu departament està estudiant la fórmula per fer aquesta auditoria, però tindrà la finalitat d'optimitzar els recursos humans entre els treballadors públics. El conseller d'Interior indicà que tenia coneixement de molts treballadors que no estaven als llocs on havien estat contractats i també altres tipus d'irregularitats.

Josep Maria Costa anuncià que la prova pel borsí d'interins se celebraria el gener de l'any 2000 i l'oferta pública de feina, és a dir, l'oposició lliure, es durà a terme el proper mes de juny.

El conseller de la Funció Pública informà la portaveu del PP, Mabel Cabrer, que el Govern retornarà els doblers de les instàncies que pagaren els opositors (més de set milions de pessetes) que volien presentar-se a la convocatòria de l'anterior Govern de Jaume Matas a l'abril, les proves de la qual s'havien d'haver realitzat pel setembre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris