nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

El propietari de Montblanc demana permís per segregar la possessió

El batle no s'hi pronunciarà fins que no en tengui els informes tècnics

El propietari de la possessió de Montblanc, la més extensa i important històricament del municipi, ha demanat permís a l'Ajuntament per segregar 583 quarterades de terreny que es distribuirien en set parcel·les.

La petició, que va ser lliurada per escrit a la Casa de la Vila el passat 25 d'octubre, exposa que l'extensió de cadascuna de les set noves parcel·les resultants de la divisió oscil·larien entre les 16 quarterades de la més petita fins a les 137 de la més grossa, tot i que la majoria de les finques tendrien un centenar de quarterades. Així mateix, s'adjunta una descripció dels seus usos agraris que tindran continuïtat amb els ja existents. Les cases de l'antiga possessió com també l'hort romandrien en una parcel·la de només 20 quarterades, i hi hauria només una altra finca amb construccions.

Segons els arguments exposats per la propietat, la segregació es duria a terme amb finalitats hereditàries per tal de facilitar el posterior repartiment de la finca entre els hereus. A més, es posa en relleu que es mantindrà com fins ara l'ús preferentment agrícola dels terrenys.

El batle de Maria, Jaume Mestre (PSM), ha explicat que «els tècnics estudiaran ara la petició i en dictaminaran la validesa tenint en compte la normativa urbanística i la llei del sòl vigent». Mestre no ha volgut fer cap valoració sobre aquesta petició fins que no disposi dels informes tècnics pertinents.

De tota manera, Mestre ha deixat ben clar que «si tenim algun indici que la segregació de Montblanc suposa urbanitzar de manera encoberta aquesta zona de foravila, em manifestaré partidari d'aturar aquesta parcel·lació, sempre emparant-nos en la Llei». Abans de prendre una decisió, el batle Mestre parlarà amb el seu soci de govern, el PP, i també amb els socialistes, a l'oposició.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris