algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
23°

Els ramaders adverteixen Mayol que 300 vaqueries podrien tancar

El conseller prometé solucions com enviar llet fresca als hotels i a la Península

Una representació de ramaders de Campos advertiren ahir el conseller d'Agricultura, Joan Mayol, que si no hi ha una solució urgent al problema del baix preu de la llet, en poc temps poden tancar 300 vaqueries a la comarca del Migjorn.

Mayol es reuní amb els ramaders a la Cooperativa Agrícola local i els prometé solucions urgents per fer viable el sector i apujar el preu de la llet.

Algunes de les possibilitats que apuntà el conseller foren la venda de llet fresca del dia als hotels i així evitar la competència de la que arriba de fora. També comentà la possibilitat que es pugui comercialitzar també llet fresca a la Península.

En el decurs de la reunió, que durà poc més d'una hora, hi hagué moments de tensió i un ramader afirmà a Mayol que «tenim una pistola al pit i si aquesta solució no arriba prest haurem de tancar. No podem aguantar més d'un any així». El desengany era la nota predominant entre els pagesos i Mayol intentà aixecar el ànims.

El conseller intentà defensar-se fent saber als ramaders que «si no estau al meu costat aconseguirem poques coses. Tots sabem que la situació es complicada però després de la reunió que tinguérem entre la Federació Agrícola, Unió de Pagesos, centrals lleteres i Conselleria s'ha elaborat un document i en poc temps tindrem una solució per fer rendible el sector».

Mayol explicà també que les lleteres estan en una situació complicada i fins i tot alguna esta disposada a donar participació accionarial als pagesos, tal com fan a Menorca que venen la llet en cooperativa i els pagesos poden posar-ne el preu.

Aquest darrer punt cabdal fou en què tant ramaders com conseller coincidiren que la primera passa ha de ser apujar el preu en 10 pessetes. A la Península la cobren per sobre de les 49 pessetes, mentre que a Mallorca no arriben a les 40.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris