algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Antich assegura que en cent dies s'ha impulsat una «nova manera de governar»

«Al PP aquest temps li ha servit per avesar-se a fer d'oposició», segons el president

102118

Grosske, Antich, Sampol i Rosselló feren balanç dels primers cent dies de govern.

T. Monserrat.

El president de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, Francesc Antich, va fer ahir balanç dels primers cent dies del Govern del Pacte de Progrés, un període de «cortesia» que segons ell ha servit a l'Executiu per «assentar-se» i al PP per «avesar-se, després de setze anys en el Govern, al nou paper d'oposició».

Antich va dibuixar els «objectius i prioritats d'una nova manera de governar» que seria impossible sense el suport de la societat illenca. Govern i societat són, segons el president, els pilars d'un «projecte comú de país».

Antich afirma que, malgrat que només han passat tres mesos des de la investidura i entre els quals hi ha l'agost, «s'han fet passes decisives en consonància amb les expectatives despertades». A continuació, va inventariar el «desordre» amb què trobaren a l'Administració. Els exemples de la «mala gestió» dels anteriors governs destacats pel president són els problemes pressupostaris en Educació, la situació caòtica del funcionariat i la dispersió del centres de Govern. En aquest sentit, va declarar que la nostra comunitat «va de lloguer des de fa setze anys» i va quantificar el cost d'aquesta «precarietat» en 370 milions de lloguer anuals.

En president va il·lustrar l'esmentat impuls del nou Govern amb una repassada de les seves «prioritats absolutes», apuntades pel pressupost, que amb 147 mil milions suposa un augment del 9'8% dobre el de l'any passat. La partida dedicada a Educació, que supera els 60 mil milions de pessetes i representa el 41% del total pressupostat pel 2000, està justificada, segons Antich, per les «grans mancances» que presenta. Això ha suposat que la resta de conselleries «s'hi han hagut de solidaritzar», va afegir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris