muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

CiU creu que s'ha d'investigar el cas dels vots argentins de Formentera

Abel Matutes qualifica la polèmica electoral de «tempesta en un tassó d'aigua»

El senador de Convergència i Unió (CiU), Salvador Carrera, va manifestar ahir al Senat que és «necessari dur a terme una investigació» sobre les irregularitats derivades de la possible vulneració de l'actual sistema del procés electoral. Carrera va parlar així en el torn d'interpel·lacions al ministre d'Afers Exteriors, Abel Matutes, durant el debat sobre el cas dels vots argentins a l'illa de Formentera en les passades eleccions autonòmiques i locals.

Matutes va respondre en nom del Govern a la interpel·lació feta pels senadors d'Eivissa i Formentera, Isidor Torres, i autonòmic mallorquí, Manuel Cámara. Matutes va qualificar tota la polèmica derivada d'aquests fets de «tempesta en un got d'aigua» i va acusar els representats territorials illencs de «fer perdre el temps de forma lamentable» al Senat i al Ministeri que representa.

El senador pitiús i batle de Formentera va demanar a Matutes que expliqués com s'havia produït l'aparició de 74 ciutadans de la ciutat de Santa Fe (Argentina) en el cens de Formentera i de quina manera es controla el procés electoral del Cens d'Espanyols Residents Absents (CERA). Torres va instar el ministre a «no tancar en fals la polèmica».

El batle de Formentera va demanar a Matutes que tingués a bé respondre a la següent pregunta: «No creu que és una coincidència que els itineraris dels exmembres del Govern balear per l'Argentina i per altres països de Sud-amèrica coincidia exactament amb les residències d'aquests nous votants inscrits?». Interrogant que el ministre no va respondre. Torres considera «curiosíssim» el lligam que s'estableix entre la inscripció a Formentera d'aquests ciutadans argentins amb la construcció a l'Illa d'una «casa del emigrante santaferino», de la qual ell com a batle no en té cap constància. El senador va instar Matutes a «iniciar una investigació» que aclareixi quin coneixement tenia el Ministeri d'Afers Exteriors dels fets.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris