algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

L'Ajuntament cobrarà ara els serveis d'enterrament perquè eren deficitaris

El residents empadronats a la ciutat tindran una bonificació del 95 per cent en casos específics

A partir de dia primer de gener el servei d'enterrament que ofereix el cementeri d'Inca s'haurà de pagar perquè fins ara resultava «molt deficitari». Aquest servei genera unes pèrdues a les arques municipals de 18 milions de pessetes, segons informà ahir el regidor d'Hisenda, Mateu Dupuy.

A més, aviat s'obrirà el tanatori municipal. I des de l'Ajuntament entenen que aquesta instal·lació representa una despesa afegida. Ara, l'Administració pensa pal·liar les despeses mortuòries recuperant figures impositives que ja s'aplicaven al 1991. Així, per cada enterrament es pagaran 3.000 pessetes; per enterrament de fetus i membres, 1.500 pessetes, i per cendres altres 1.500. En aquest servei particular els empadronats a Inca tindran una bonificació del 95 per cent.

L'exhumació i trasllat d'un cadàver o despulles mortals d'una unitat d'enterrament a una altra, i dins el mateix cementeri, costarà 4.125 pessetes. Si el trasllat s'efectua a un altre cementeri el cost serà de 8.250 pessetes. Les neteges de sepultures o criptes costaran 10.000 pessetes, mentre que la de nínxols pujarà a 1.250 pessetes per plaça. També s'haurà de pagar l'expedició de nous títols per transmissió de drets funeraris (4.500 pessetes) i de duplicats o nous títols (2.250 pessetes).

El lloguer temporal per plaça durant una mínim de cinc anys costarà 10.000 pessetes, la pròrroga especial d'un any valdrà 2.500 pessetes més. Aquesta figura impositiva com la que es pagarà per la custòdia d'un cadàver en el dipòsit o a la cambra frigorífica (2.000 pessetes per dia o fracció) tindrà una bonificació del 95 per cent per als inquers.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris