cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
22°

Madrid accepta que el conveni de carreteres no inclogui noves autopistes

El ministre de Foment indica que desviar doblers cap al tren implica una nova negociació

El ministre de Foment, Rafael Arias Salgado, afirmà ahir en el Senat que «no hi ha cap problema a renegociar el conveni de carreteres amb el Govern de les Balears i canviar la naturalesa dels projectes prevists en aquest acord». El ministre va respondre així a la pregunta formulada pel senador de les Illes per designació autonòmica, Manuel Cámara, qui s'interessà per la situació del conveni de carreteres davant la intenció, repetidament anunciada, del Govern de les Illes Balears de no construir més autopistes.

Cámara expressà la seva preocupació pel conveni davant la renúncia de l'Executiu autonòmic a construir noves autopistes que eren el gruix del total de la inversió, uns 30.000 milions dels 57.000 milions de pessetes aportats pel Govern central fins l'any 2007.

Arias Salgado explicà que, per part del Govern central, no hi ha cap inconvenient a redefinir o reorientar els projectes del conveni si les Balears han decidit no crear més autopistes, la qual cosa no és tampoc motiu per reduir les quantitats assignades. A més a més, el ministre indicà que un canvi o una modificació del conveni no suposa reiniciar la tramitació ni una nova aprovació per part del Consell de Ministres.

Però la intervenció de Cámara no acabà aquí. El senador balear demanà al ministre si seria possible, ja que no es construiran noves autopistes i que aquesta decisió representa un estalvi de milers de milions, desviar una part dels doblers del conveni a la potenciació del tren.

El ministre posà aquí més emperons. Sense descartar-ho, Arias Salgado assenyalà que destinar una part dels doblers del conveni de carreteres a l'ampliació del servei de trens obligaria a negociar un nou conveni, en aquest cas sobre xarxa ferroviària, la qual cosa implicaria una nova tramitació i l'aprovació per part del Consell de Ministres. Així i tot, precisà el ministre, negociar un conveni ferroviari no significaria una paralització ni un retard en l'execució dels projectes fixats pel conveni de carreteres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris