algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Gilet, condemnat per una falta al pagament de 200.000 pessetes a Pizà

Ha estat absolt del delicte d'injúries perquè l'anomenà «alimanya» pel Cas Calvià

L'exconseller de Presidència del Govern balear i exdiputat del Congrés Francesc Gilet ha estat absolt d'un delicte d'injúries contra Andreu Pizà perquè l'anomenà alimanya (sic). En canvi, Gilet ha estat condemnat per una falta al pagament de 200.000 pessetes en concepte d'indemnització pels perjudicis causats a Pizà.

La sentència s'ha fet pública després de la vista celebrada el passat 14 d'octubre al jutjat penal 5 de Palma. Els fets que originaren aquest cas es produïren durant la tramitació de l'anomenat Cas Calvià. Gilet rebutjà participar en un acarament amb Andreu Pizà que havia convocat el jutge encarregat de la instrucció del cas, José Castro, el 21 de novembre de 1997.

Als pasadissos del jutjat, Gilet va fer unes declaracions als mitjans de comunicació dient que «no estava disposat a suportar les vileses, mesquineses, sortides i vomitades d'una persona que és una vertadera alimanya» .

Durant el judici, Francesc Gilet digué que després dels acarament «no podia aguantar la conducta malèvola de qui volia enforsar-me». L'expolític reconegué que havia realitzat aquestes afirmacions i explicà que el qualificatiu «no anava dirigit a la persona sinó a una conducta perversa basada en la mentida».

Andreu Pizà, per la seva banda, va declarar que la situació creada després de les paraules de Gilet l'havia ferit a nivell personal i els danys morals soferts per la família Pizà varen ser l'eix de les argumentacions de la seva defensa.

Finalment, la jutguessa ha rebaixat la qualificació de delicte a falta i també la indemnització reclamada fins a establir-la en 200.000 pessetes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris