cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Cape Balear afirma que té l'autorització de França per navegar amb el 'Locmaria'

Capitania havia informat que el vaixell no tenia les mesures de seguretat adients

L'empresa Cape Balear, que té llogat el vaixell MN Locmaria a l'empresa francesa Societé Morbihannaise et Nantaise de Navigation, va informar ahir horabaixa que ja disposa de l'autorització de la Marina Mercant de la República Francesa per poder fer el trajecte Cala Rajada-Ciutadella.

Aquesta autorització és provisional ja que segons ha comentat Enric Ferrades, relacions públiques de Cape Balear, «l'empresa té un període d'un mes per subsanar les deficiències de seguretat que l'embarcació té, segons criteris de l'inspector de la Capitania Marítima de Balears».

Aquestes mesures de seguretat passaven per canviar les balses descobertes i una embarcació pneumàtica que té actualment el vaixell Locmaria per unes balses cobertes i un bot de rescat. Segons l'apoderat de Cape Balear, Pere Bonnín, aquesta era la tramitació que mancava fer efectiva i que ha mantingut paralitzat el servei durant aquest cap de setmana.

La direcció de Cape Balear recrimina la lentitud de la Capitania Marítima de Balears perquè havia de tramitar l'informe sobre la inspecció divendres passat a la Marina Mercant de la República Francesa i en canvi ho va tramitar a la Marina Mercant de Madrid, ajornant així l'autorització des de França.

Fins ahir matí, les autoritats espanyoles no varen remetre l'informe sobre la inspecció del vaixell i va ser l'horabaixa quan l'organisme francès va comunicar a Cape Balear que tenia la seva autorització provisional sempre que l'embarcació s'ajustàs, dins el període d'un mes, a la normativa espanyola.

El cap de la Capitania Marítima de Balears, Josep Escalas, va manifestar ahir matí que l'embarcació Locmaria, llogada per l'empresa Cape Balear, «no pot navegar perquè no disposa de les mesures de seguretat adients i disposa d'un mes per subsanar aquestes deficiències».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris