algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

El dèficit d'aigua d'enguany a Mallorca es troba entre el 50 i el 70 per cent

Per recuperar la normalitat hauria de ploure en 2 mesos més del que ha plogut tot l'any

Mallorca presenta un dèficit d'aigua d'entre el 50 i el 70 per cent depenent de l'àrea geogràfica, i són la serra de Tramuntana i la zona de Llevant les àrees més afectades.

Per poder superar aquesta greu sequera, hauria de ploure només en els dos mesos que queden més del que ha plogut en tot l'any, «fet que resulta impossible», explica Agustí Jansà, director del Centre Meteorològic de les Illes Balears. Si la quantitat de pluja caiguda a Mallorca fossin els ingressos econòmics d'una empresa, la situació d'aquesta seria més que alarmant. Els seus ingressos haurien caigut un 70 per cent.

Per comprendre aquesta situació, Jansà ha recollit una sèrie de dades pluvimètriques en diferents estacions. Per exemple, a Lluc ha plogut des de l'1 de gener fins ahir 433 litres. Això significa un dèficit de 482 litres, cosa que representa un 53% menys del que hauria de ploure enguany: 915 litres per metre quadrat. A sa Pobla la situació és més dramàtica: només ha plogut 164 litres per metre quadrat i arrossega un dèficit de 309, el 65%. Dins de la greu situació, a Palma ha plogut un 50 per cent menys. És a dir, en deu mesos a la ciutat han precipitat 163 litres, però encara n'haurien de caure 165 més.

Pel que fa a Porreres, enguany plou un 66 per cent menys de la mitjana. Això siginifica un acumulat de 135 litres per metre quadrat i un dèficit de 261, fet que no deixa de ser una altra dada alarmant. De molt preocupant es pot qualificar la situació de Portocolom, amb un dèficit del 70 per cent. Ha plogut 92 litres i en resten un total de 221.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris