algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
14°

ARCA demanà pel febrer a Cort que protegís l'edifici esbucat del carrer Eusebi Estada

L'immoble, d'estil racionalista, tenia des de l'any passat la llicència de demolició concedida per l'Ajuntament

L'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) va demanar a l'Ajuntament de Palma el passat mes de febrer la protecció d'un edifici situat al número 56 del carrer Eusebi Estada. Aquest edifici es caracteritzava per tenir una façana d'estil racionalista, de gran bellesa.

Els intents per salvaguardar aquest immoble han estat inútils, ja que des de fa uns dies l'edifici està sent demolit.
ARCA pretenia que Cort el catalogàs i protegís, «almenys la façana», fet que no ha estat possible. Des de l'Ajuntament s'ha assegurat que el promotor té tots els permisos de demolició. Enguany no és la primera vegada que ARCA intenta paralitzr un edifici singular que manca de protecció. En aquests sentit, l'associació ha reclamat insistentment a l'Ajuntament de Palma i al Consell Insular de Mallorca «una major sensibilitat cap al patrimoni».

L'entitat que vetla pel patrimoni arquitectònic, proposa a les administracions «que cerquin un ús cultural o recreatiu a edificis singulars abans que siguin esbucats. S'han de prendre mesures imaginatives per consevar el nostre patrimoni i cercar-li a més un aprofitament». De moment, tanmateix, l'única solució passa per la grua.

ARCA va notificar al consell de Gerència d'Urbanisme que protegís l'edifici del carrer Eusebi Estada. La Gerència va acceptar ARCA com a part interessada en l'expedient de llicència concedida a Joan Aloy Mestre per a la demolició d'aquest edifici. Joan Aloy va recórrer al·legant que li havien atorgat la llicència el 24 de juny de 1998.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris