algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Matutes dóna la cara avui al Senat pel cas dels vots argentins a Formentera

Tres senadors, un de pitiús i dos de mallorquins, interpel·laran el ministre d'Exteriors

El ministre d'Afers Exteriors, l'eivissenc Abel Matutes, és el representant governamental encarregat de respondre avui en el ple del Senat la interpel·lació feta pels senadors pitiús, Isidor Torres, i autonòmic, Manuel Cámara, al Govern central per tal que aquest aclareixi l'afer dels emigrants argentins inscrits en el cens de Formentera en les passades eleccions autonòmiques i municipals.

Matutes haurà de respondre les preguntes que li faran fins a tres senadors illencs amb relació «al desenvolupament de la investigació del Cens d'Espanyols Residents Absents (CERA)», segons que es desprèn del document d'interpel·lació.

Isidor Torres, senador de l'Agrupació d'Electors d'Eivissa i Formentera; Manuel Cámara, senador autonòmic per EU, i Ramon Socias, senador del PSIB, instaran igualment el Govern central a «crear mesures per evitar fets tan vergonyosos com aquests i tan perillosos i intolerables per a la democràcia».

Torres, que és també batle de Formentera, serà l'encarregat de fer l'exposició de motius i de traslladar al ministre d'Afers Exteriors el text exacte de la interpel·lació. Cámara, per la seva banda, es farà càrrec de fer les contrarèpliques a les respostes de Matutes. Finalment, el senador del PSIB, Ramon Socias, de Sóller, interrogarà també el ministre sobre el cas dels votants argentins en el seu torn de paraula com a portaveu del grup socialista.

Segons Torres i Cámara, la inclusió de 150 nous votants en el cens de Formentera procedents majoritàriament de Santa Fe (Argentina), que qualifiquen de «misteriosa», va posar de manifest «la utilització per part del PP en el Govern anterior de la projecció exterior cap a les comunitats d'emigrants de les Balears». En aquest sentit, afegeixen que «molts d'aquests nous votants procedents de l'Argentina fins i tot desconeixien la seva inscripció a l'illa o simplement no tenien cap mena de vincle amb ella».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris