cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
19°

La carretera de la UIB i la de Llucmajor són prioritàries en la revisió del conveni

El conseller Ferrer inicia avui a Madrid la renegociació amb el Govern central

El conseller d'Obres Públiques, Josep Antoni Ferrer, acompanyat pel director general d'Obres Públiques i Transports, Joaquín Rodríguez, i el cap de Carreteres, Joan Cifre, comença avui la renegociació del conveni de carreteres amb el Govern central.

La delegació de la Conselleria es desplaça avui a Madrid per entrevistar-se amb una representació del Ministeri de Foment amb l'objectiu de redifinir les actuacions fixades en el conveni, que preveu una inversió, per part de l'Administració central, de 57.000 milions de pessetes fins l'any 2007.

Principalment, Ferrer plantejarà als seus interlocutors de Foment un canvi en les prioritats del conveni. Com ja és sabut, el Govern de les Illes Balears ha aparcat la construcció de noves autopistes i aposta per la millora de la xarxa viària ja existent. En aquest sentit, i de cara al finançament i a l'execució de projectes immediats, el conseller d'Obres Públiques plantejarà la millora de les carreteres de la Universitat i de Llucmajor.

Precisament, l'anterior Govern del PP tenia previst començar les obres de l'autopista de Manacor en el tram corresponent a la carretera de Llucmajor, perllongant l'actual autopista de l'Arenal. L'autopista de Manacor, que havia de passar pels municipis de Llucmajor, Campos i Felanitx, tenia una previsió de cost de 30.000 milions de pessetes. Les altres noves autopistes que havia plantejat l'Executiu del PP eren la perllongació de la d'Inca fins almenys a sa Pobla i la de Calvià fins a Peguera. Cap d'elles es farà, segons la política del Govern del Pacte de Progrés, que no vol consumir més territori amb autopistes, sinó millorar les carreteres existents i els serveis del transport públic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris