cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
19°

La funerària denuncia l'existència d'un monopoli encobert al sector

Diuen que hi ha un pacte entre les altres empreses per repartir-se els municipis

Les empreses funeràries de Mallorca formen un monopoli encobert per repartir-se un mercat que en teoria hauria d'estar del tot liberalitzat. Així ho han denunciat els responsables de l'empresa Servicios Funerarios Pollentia S.L., que ha obert les seves portes fa pocs mesos al municipi d'Alcúdia.

L'encarregat d'empresa, Antonio Díaz, assegura que «sembla que hi ha un pacte entre les diferents funeràries de l'Illa per distribuir-se els municipis on han d'operar. D'aquesta manera quan sorgeix una empresa nova com la nostra ens topam amb moltes dificultats a l'hora d'entrar al mercat».

Segons Díaz, «la majoria d'aquestes empreses són de caire familiar i fa molts d'anys que treballen però no per això tenen drets heretats d'exclusivitat».

En aquest sentit reivindica que «els ciutadans haurien de saber que poden cridar l'empresa que vulguin sense que els ho imposi ningú ja que qualsevol empresa funerària pot donar servei en qualsevol municipi de Mallorca».

Un dels punts més conflictius d'aquesta competència es produeix quan hi ha la defunció d'un turista estranger. Des de Funerarias Pollentia s'ha indicat que els consolats dels diferents països tenen pactat amb empreses la realització dels serveis malgrat que la qualitat que ofertin sigui més baixa i els preus més cars. El mateix passa amb les companyies d'assegurances. L'empresa manté que aquesta situació també ocorre a Palma, on l'Empresa Funerària municipal no permet que entri a fer feina cap altra funerària.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris