algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

Els municipis demanen a Europa 594 milions per a projectes de formació

Tots els projectes aprovats s'hauran d'adjudicar abans d'acabar enguany

Els pobles de la Mancomunitat del Raiguer demanen 594 milions de pessetes a la Unió Europea per finançar la creació de centres de formació a la comarca.

Aquesta és la quantia a la qual pugen els projectes presentats pels diferents ajuntaments arran de l'oferta feta per la Conselleria d'Economia del Govern per aprofitar en a obres municipals el romanent de doblers que restava encara sense gastar de l'Objectiu II.

Les obres més ambicioses i, a la vegada costoses, les han plantejades els Ajuntaments de Santa Maria i Alaró. En el primer cas s'ha programat la construcció d'un gran edifici de nova planta al lloc que ocupaven les velles cases dels mestres que seran esbucades a causa del seu deficient estat de conservació.

D'altra banda, el projecte alaroner preveu la rehabilitació del vell casal de Son Tugores que, a més de centre de formació, funcionarà com a biblioteca i Casal de Cultura. En alguns casos com Lloseta, Mancor o Campanet els Ajuntaments preveuen adquirir vells immobles per recuperar-los.

Totes les propostes ja han rebut el vistiplau dels tècnics d'Europa, excepte el cas de Binissalem, pel qual es qüestiona que la reforma de la casa de la vila s'ajusti als requisits de formació. Amb tot, des de l'Ajuntament encara es negocia la possibilitat que s'accepti aquest projecte que preveu una inversió de 50 milions.

Dos municipis, Selva i Inca, han quedat fora d'aquest pla per què ja havien rebut amb anterioritat 115 i 150 milions per rehabilitar els quarters de la Guàrdia Civil i el General Luque.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris