algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

Demà començarà a funcionar el nou jutjat de guàrdia a la via Alemanya

Adequar el soterrani de l'edifici ha necessitat una inversió propera als vuit milions

Demà comencaran a funcionar les noves dependències del jutjat de guàrdia a la via Alemanya, situades al soterrani de l'edifici. Segons el jutge degà, Pere Barceló, entre els avantatges que implica la nova localització destaca la millora pel ciutadà, que no haurà de cercar pels passadissos quin és el jutjat que està de guàrdia, i també oferirà més intimitat als usuaris i detinguts. L'accés serà a través del pati interior de Parellades.

Barceló indicà que l'entrada en funcionament s'ha retardat durant un any per problemes amb les obres. També la connexió dels 10 jutjats d'instrucció que realitzen els torns de guàrdia al programa informàtic «libra» ha implicat un retard de dos mesos, però d'aquesta manera els assumptes que entrin quedaran registrats directament als arxius del jutjat que els haurà de tramitar.

El jutge degà digué que les dependències han passat totes les inspeccions. El nou jutjat de guàrdia compta amb oficines centrals, una sala per prendre declaració als detinguts i una altra per presentar denúncies, els despatxos del jutge i del secretari, una cuina i una zona de descans per als funcionaris.

Barceló destacà l'existència d'una sala privada que es destinarà per entrevistes personals entre els missers i els seus defensats o per familiars d'alguna persona que estigui implicada com a víctima o com a presumpte protagonista de qualcun assumpte judicial. La Fiscalia disposa igualment d'una zona específica.

L'adequació del nou jutjat de guàrdia ha precisat d'una inversió propera als vuit milions de pessetes i és provisional, ja que la zona actualment destinada al Registre Civil serà la seu definitiva quan comenci a funcionar l'edifici de sa Gerreria.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris