lluvia ligera
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

La reforma de la plaça d'Espanya tancarà la meitat de les Avingudes

Les obres començaran el 7 de gener i duraran com a mínim un any i mig

85230

Les obres se centraran en la plaça d'Espanya.

El proper set de gener l'Ajuntament de Palma desviarà tots els cotxes que enfilaven les Avingudes des de via Alemanya i General Riera i els farà anar cap al carrer d'Antoni Marquès. Serà l'inici de 18 mesos d'obres per soterrar les Avingudes a la plaça d'Espanya, en el marc del desenvolupament de la segona fase del projecte del parc de les Estacions.

Aquestes obres obligaran els més de trenta mil cotxes que cada dia feien ús d'aquesta via a emprar un sistema alternatiu per poder arribar fins a la mar o a qualsevol dels punts de l'avinguda Alexandre Rosselló o de l'avinguda Gabriel Alomar. El mapa d'intensitat mitjana diària de trànsit del 1997 assegura el pas d'aquest nombre de vehicles per les Avingudes, tot i que ocasionalment s'hi registren puntes de 90.000 cotxes.

Dragados, l'empresa constructora del parc de les Estacions, es va reunir divendres passat amb el regidor d'Urbanisme de Palma, Rafel Vidal, i li va presentar el pla de trànsit alternatiu per poder iniciar la segona fase del parc de les Estacions. Les desviacions proposades passen per la reconducció dels vehicles pels carrers Antoni Marquès, Àlvarez, Francesc Sancho i Gabriel Maura. A partir d'aquest punt, els cotxes es podrien desviar cap al carrer Aragó o continuar per Nicolau de Pacs, la plaça Francesc Garcia Orell, el carrer Francesc Barceló Combis i desembocar al carrer de Manacor.

Cort mantindrà la circulació a les Avingudes en sentit ascendent. Els cotxes circularan per dos carrils, ja que el tercer serà emprat pels autobusos i taxis, que mantindran la seva trajectòria actual, tot i que les aturades hauran de ser desplaçades de la plaça d'Espanya.

El nou pla de trànsit inclou també la creació d'un pas a nivell just davall del pont del Tren, per tal d'evitar els embussos de tap de botella que es formen en aquest punt de la xarxa viària.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris