algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
22°

Bauzà calculà en 130.000 els visitants als cementeris aquest cap de setmana

La corporació palmesana va fer una ofrena floral als caiguts a la Guerra Civil

Els polítics de l'Ajuntament de Palma no faltaren a la seva cita amb els morts de la ciutat. Com ja és tradicional, una nombrosa expedició de regidors, encapçalats per Joan Bauzà, que actuava de batle en funcions de la ciutat, va fer un recorregut per les tombes de Son Tril·lo i realitzaren quatre ofrenes florals: a les víctimes per la llibertat, als empleats municipals, al panteó dels bombers i a la fossa comuna antiga.

El president de les empreses funeràries municipals d'Espanya, Joan Bauzà, va dir que «aquest extraordinari temps de què gaudim ha fet que tots els ciutadans de Palma hagin pogut venir a honorar els seus morts amb comoditat i tranquil·litat».

Bauzà també explicà que «des de fa tres dies hem tingut una allau de ciutadans que han aprofitat per venir al cementeri abans i poder fer una mica de vacances. En aquests tres dies hi ha hagut 25.000 persones diàries als diferents cementeris i avui unes 80.000 més han honorat els difunts. Em pensava que vendria manco gent, però es veu que la tradició es manté».

D'altra banda, s'ha de destacar que «no hi ha hagut cap incidència important en matèria de trànsit. Hi ha hagut normalitat tot i que ja se sap que sempre hi ha embussos quan es produeixen allaus d'aquesta mena. De tota manera, estam molt contents de com ha anat el dia». Les dades aportades per Joan Bauzà ens donen un total de 130.000 visitants als cementeris municipals de Palma en el decurs del cap de setmana.

Un dels moments més emotius es va viure en l'instant en què un funcionari de l'empresa funerària municipal va penjar, just davall d'una placa instal·lada el 1979, una corona de flors en memòria de les víctimes de la llibertat. La corona va ser traslladada fins al peu de l'escala per la socialista Virgínia Abraham (la regidora més jove de la corporació) i per Joan Bauzà. Precisament en aquesta paret foren ajusticiats pels falangistes nombrosos ciutadans de Mallorca que s'identificaren amb la república i que foren represaliats pels alçats el 18 de juliol de 1936.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris