cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

Enguany s'han recollit a les Illes més de quatre mil tones d'oli industrial

Les teuleres el cremen i l'utilitzen com a combustible

A través de subvencions de la Conselleria de Medi Ambient i del Ministeri, cada any es recull a les Illes Balears més de quatre milions de quilos d'oli mineral per ser eliminat com a combustible en els forns de les teuleres i d'altres empreses que fabriquen materials de construcció.

Les empreses que s'han acollit a la subvenció per al transport marítim interinsular d'olis usats de la Conselleria de Medi Ambient han recollit i transportat enguany de les illes menors a Mallorca un milió de quilos d'oli mineral o industrial. Aquest oli ha estat, després, eliminat i cremat com a combustible a les teuleres. Això representa un increment de quasi el 50 per cent respecte del 1998, ja que aquell any se'n varen recollir 522.611 quilos de les illes menors en subvencions per la Conselleria de Medi Ambient. La Conselleria ha destinat enguany cinc milions de pessetes per al transport interinsular.

Els altres tres milions més de quilos que es recullen cada any es transporten per les carreteres de les Illes i tenen unes subvencions del Ministeri. L'any passat es va dedicar a les Balears una partida de 21 milions de pessetes. Aquest oli usat es recull dels tallers i vaixells, els quals anteriorment el tiraven i contaminaven l'aigua. Actualment no solament està prohibit vessar-lo, sinó que a més se li ha trobat un ús pràctic.

L'oli s'utilitza com a combustible per les empreses teuleres que el compren a les empreses transportadores. A les teuleres, la compra d'aquest oli els suposa un estalvi considerable, ja que els costa molt menys que si comprassin combustible. «Aquest oli usat té el mateix poder calorífic que el fuel. A les empreses que el fan servir per cremar només els costa 14 pessetes per quilo davant de les 45 del fuel», explica Antoni Perelló, tècnic de la Conselleria de Medi Ambient.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris