algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

La major part de les queixes contra l'Insalud, motivades per la desinformació

La coordinadora d'Atenció al Pacient ha atès 720 casos en nou mesos

Atendre les reclamacions dels usuaris, oferir i concertar informació i, resumidament, solucionar dubtes i problemes en el complex engraellat administratiu i assistencial de la Sanitat Pública són les àrees que pertoquen a les diferents àrees d'Atenció al Pacient que, des del mes de febrer passat, són coordinades a Insalud-Balears per Rosa Cirer.

Des que aquest departament fou creat, ha atès una mitjana de 70 casos mensuals "uns 720 al llarg de nou mesos" sense comptar les consultes que són resoltes directament per aquest servei als hospitals que, com Son Dureta, disposen de personal específic amb aquesta finalitat. Segons fonts d'Insalud, el 30 per cent dels casos són solucionats al moment; un 40 per cent, abans de quinze dies, i el 30 per cent restant, abans que no passi un mes des de la consulta o reclamació.

El progressiu increment de consultes ha comportat una ampliació del gabinet d'Atenció al Pacient, i ha dotat de més personal i ha unificat les unitats de coordinació i l'Atenció a l'Usuari de la Inspecció Sanitària, segons informa Insalud.

La coordinadora Rosa Cirer explica que el major nombre de casos és originat per desinformació dels clients sobre la complexitat del sistema i els seus deures i drets com a usuaris; des de la creença errònia que tenen dret a escollir especialista al convenciment "igualment errat" que poden obtenir el reintegrament de les despeses originades per intervencions quirúrgiques que, realitzades a l'estranger, podien haver-se resolt a l'interior de l'Estat: això només és possible quan s'addueixen motius d'urgència vital.

Altres queixes i greuges freqüents són els presentats per grups religiosos com els Testimonis de Jehovà "contraris a l'ús de sang aliena en transfusions" mitjançant el Defensor del Poble; també són recorrents les queixes d'associacions "des d'Alzer a grups veïnals" per motius tan diversos com els retards en els trasllats comunitaris de malalts o les conegudes barreres arquitectòniques de l'Hospital de Manacor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris