algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El Govern central, obligat a respondre en el Senat pel cas dels votants argentins

Els senadors Isidor Torres i Manuel Cámara defensaran la interpel·lació

El cas dels votants argentins a les Illes Balears en les passades eleccions locals i autonòmiques, especialment rellevant a l'illa de Formentera, ha arribat al Senat. Demà, un membre del govern de José María Aznar haurà de respondre a la interpel·lació presentada pel senador per Eivissa i Formentera, Isidor Torres, i pel senador autonòmic Manuel Càmara i plantejada amb un caràcter generalista.

El text presentat davant la Mesa del Senat interpel·la el Govern per tal que «informi de com es desenvolupa i controla el procés d'informació electoral als integrants del Cens d'Espanyols Residents Absents (CERA), i expliqui les mesures per prendre encaminades a garantir la nitidesa total i absoluta en els processos electorals per tal d'evitar polèmiques com les tingudes a les Balears i en altres llocs de la geografia espanyola».

El senador pitiús i batle de Formentera, que farà demà l'exposició de motius de la interpel·lació, creu que el fet que ens trobem davant d'unes eleccions generals i que hi hagi «altres llocs de la Península amb casos similars, com Andalusia, les Canàries o Galícia», farà que el debat de demà tengui «repercussions polítiques».

Torres entén que allò més correcte seria que el ministre d'Afers Exteriors, l'eivissenc Abel Matutes, fos l'encarregat de respondre en nom del Govern «per la relació que té amb el tema». Però el senador no descarta que sigui la ministra de Justícia, Margarita Mariscal de Gante, qui finalment n'assumeixi la responsabilitat.

A les diligències judicials que du a terme ara el fiscal del Tribunal d'Eivissa, Antoni Torres, s'afegeixen ara aquesta interpel·lació al Senat i la constitució d'una comissió d'investigació parlamentària a la Cambra autonòmica. Ambdues investigacions cerquen la depuració de responsabilitats polítiques i jurídiques derivades de l'incompliment de l'Ordre Ministerial publicada en el BOE del 27 d'abril de 1996, que determina el municipi d'inscripció a l'Estat espanyol a efectes electorals, i que podria constituir un delicte electoral.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris