algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Els empresaris denuncien que la falta de sòl frena l'expansió industrial

L'encariment perjudica les companyies de nova creació i les que volen créixer

99062

Els polígons més importants de Palma estan pràcticament ocupats al 100%.

El sector industrial està començant a denunciar la manca de sòl per desenvolupar la seva activitat. És ara, culminant un període de bonança econòmica, quan les indústries noves o les ja existents amb una clara intenció d'expansió troben greus dificultat per trobar el lloc adient on instal·lar-se.

Joan Tortella, director de l'Associació Sindical d'Indústries de Mallorca (Asima), que gestiona els polígons de Son Castelló i Can Valero, ha declarat a Diari de Balears que «a Palma no hi ha sòl industrial suficient per atendre la demanda. Actualment, només existeixen petites zones de sòl industrial a Son Rossinyol, Son Oms, Son Valentí i l'aeroport. Realment, és una oferta molt escassa».

Tortella explica que «a Son Castelló i Can Valero, no hi ha possibilitat de més oferta de parcel·les, ja que l'ocupació d'ambdós polígons és pràcticament del 100%, i existeix l'inconvenient que no poden créixer per diverses limitacions urbanes. Mentrestant, és constatable que no hi ha oferta de solars, per la qual cosa les empreses que així ho volen no tenen possibilitats de desenvolupament».

El director d'Asima explica que el poc sòl industrial encara disponible en el municipi de Palma és tan petit que «no val la pena construir-hi. El desenvolupament de zones industrials de reduïdes dimensions és massa car, pràcticament igual que el desenvolupament d'un gran espai industrial, per les despeses d'infraestructures i de tramitacions, per la qual cosa ningú no s'anima a ocupar aquestes petites zones industrials. Una altra cosa seria si l'oferta s'ubicàs a zones industrials més extenses o ja consolidades. Tal vegada caldrien algunes modificacions puntuals del Pla general d'ordenació urbana de Palma per tal de crear un sòl industrial suficient per atendre la demanda».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris