algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

L'associació Adela agafa més força un any després de la mort de Caty Salom

El president, Bartomeu Salom, continua la tasca que va iniciar la seva filla

Avui es compleix un any de la mort de Caty Salom, la jove que havia lluitat per donar a conèixer la greu malaltia de l'ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica). En el cor dels seus familiars i amics emperò el dolor i la tristesa de la seva pèrdua s'han transformat en ganes de continuar la dura tasca que Caty va iniciar. Tal vegada és per aquest motiu que l'associació Adela, creada per Caty, està més viva i fa més feina que mai i, a més, compta amb més socis que abans, de forma que ja se superen els 150.

El pare de Caty i actual president, Bartomeu Salom, explica que «tots el que estam dins l'associació hi som per na Caty i crec que s'hauria entès que haguéssim amollat però si ho haguéssim fet l'associació segurament no hauria sobreviscut». La implicació de les persones que són al davant ha estat la clau perquè aquesta entitat pugui continuar ajudant els malalts i els seus familiars. Bartomeu Salom confessa que «poder ajudar altres persones que es troben en situacions similars a la que vàrem passar a casa m'ha ajudat a superar el cop que va suposar perdre na Caty. Ella es va convertir en el símbol de l'associació i en un exemple de coratge».

De fet, Bartomeu conta que «la gent quan toca per telèfon no demana si és la seu d'Adela sinó si és ca na Caty. En certa manera és una recompensa saber que el seu esperit continua viu i allò pel que va lluitar també. Em sent molt orgullós de la meva filla». I és que la majoria dels esforços s'encaminen a millorar la qualitat de vida d'uns malalts que pateixen una afecció que, ara com ara, no té un remei. Durant els darrers mesos s'ha estant donant suport a una mitjana de quatre a sis pacients a la vegada.

De tota manera, Tomeu no amaga la duresa que comporta haver de donar suport a altres familiars i malalts en situacions similars i fa una crida als malalts d'ELA perquè sàpiguen que tenen l'associació a la seva disposició.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris