algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
16°

La UE ha promogut 40.000 milions en inversions socials i agràries a les Illes

L'aportació pública als projectes impulsats per programes europeus és del 50 per cent

69484

La formació laboral és una de les prioritats de la Unió Europea.

Des de l'any 1994, els fons socials, regionals i agraris (no els estructurals) de la Unió Europea (UE) han induït una inversió a les Illes, comptant les aportacions públiques i privades, de 40.541 milions de pessetes, dels quals pràcticament un 50 per cent (19.104 milions) són doblers públics.

Aquesta és la resposta del Govern central (ministeris de Presidència i d'Economia i Hisenda) a la pregunta plantejada en el Congrés pel diputat balear del PP Pere Cantarero sobre els projectes realitzats a la nostra comunitat autònoma amb càrrec a aquestes tres línies econòmiques europees.

Gràcies al Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), al Fons Social Europeu (FSE) i al Fons Europeu d'Orientació i Garantia Agrària (Feoga), les Illes han pogut realitzar aquestes inversions des de 1994, superiors als 40.000 milions de pessetes.

El Feder inclou l'Objectiu 2 del Raiguer de Mallorca, l'Objectiu 5b i la Iniciativa Leader II (Pla de Mallorca, Tramuntana de Mallorca, municipis d'Artà, Campos i sa Pobla, Menorca i les Pitiüses) i altres programes operatius. L'Objectiu 5b i la Iniciativa Leader II estan dirigits a la innovació en l'àmbit rural: turisme rural, ajudes a petites i mitjanes empreses, artesania i serveis, comercialització i valoració de productes agraris, i conservació i millora del medi ambient.

A més a més, en el marc del Feder s'inclou la Iniciativa Comunitària Urban II, que a les Balears ha permès rehabilitar el barri del Temple, a Palma, amb una inversió de 2.272 milions de pessetes. L'Urban II està destinat a la recuperació de barris degradats de les grans ciutats, així com promoure la integració social, cultural i econòmica de la seva població.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris