algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Aviba torna a amenaçar l'Insalud de tancar el transport de malalts

El deute contret amb les companyies aèrees arriba als 130 milions

L'Agrupació d'Agències de Viatge de Balears (Aviba) torna a amenaçar la direcció territorial d'Insalud amb rebutjar els abonaments de viatges per a usuaris de la Sanitat pública si la institució no satisfà el deute que té contret amb aquests operadors.

En aquest sentit, la diputada Teresa Riera del grup parlamentari socialista al Congrés ha registrat una pregunta al Govern amb petició de resposta escrita per conèixer l'abast d'aquest deute i les condicions de pagament que Aviba considera incomplides.

Segons ha pogut saber de fonts oficioses aquest diari, l'Agrupació d'Agències ha adreçat una carta al director territorial d'Insalud, Javier Rodrigo de Santos, avisant d'aquesta nova decisió, la qual fou avançada en termes gairebé idèntics el maig passat. Aleshores, el gerent d'Aviba, Víctor Fernández advertí que, per continuar emprant els serveis de les companyies aèries per traslladar els malalts a la Península, l'Insalud «ha de satisfer tot el deute» contret, el qual havia pagat de manera fraccionada, contra la voluntat d'Aviba.

La direcció territorial havia d'habilitar una partida periòdica de 30 milions de pessetes fins cobrir els més de 200 milions que es gastaren entre els mesos d'octubre de 1998 i maig d'enguany; Aviba considerà aquest sistema de pagament insatisfactori, atès que «les agències hem de pagar cada quinze dies de manera religiosa a les companyies aèries i en el cas que no ho feim ens lleven la capacitat d'emetre bitllets: els 200 milions han estat avançats per les agències afectades i no poden suportar per més temps aquesta sagnia».

Rodrigo de Santos ha admès que Insalud encara deu 130 milions de pessetes a les agències de viatge que integren Aviba; però ha recordat que aquesta quantitat fou generada estrictament en el període esmentat, alhora que ha manifestat la intenció de resoldre la situació en el decurs d'enguany, amb una partida de 20 milions setmanals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris