algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

Demanen 10 anys d'inhabilitació i mig milió de pessetes contra un insubmís mallorquí

Jordi Avellà s'enfronta demà amb l'Audiència Provincial

La Sala segona de l'Audiència Provincial jutjarà demà el jove Jordi Avellà Lliteras per insubmissió: aplicant-hi el Codi Penal antic, el fiscal demana deu anys d'inhabilitació i una sanció econòmica superior al mig milió de pessetes. Avellà serà representat pel missèr Carles Portado, que, juntament amb Joan Carles Peiró, és l'advocat que protegeix regularment els suposats delinqüents per insubmissió.

El jove pacifista es declarà objector el 1996, als 17 anys d'edat; el maig de 1998 fou declarat insubmís, després d'advertir cortesament els funcionaris que no acudiria a la seva citació amb l'Exèrcit ni, després, a la Prestació Social Substitutòria (PSS). «No vull fer una feina sense rebre'n un sou: considerant que tinc una feina estable, no he d'anar a treballar de franc per a l'Estat», diu aquest jove.

Avellà s'oposa a tots els exèrcits "es defineix com a antimilitarista" «ja sigui espanyol o d'un altre país»: al cap i a la fi, diu aquest insubmís, els exèrcits actuals són integrats en plataformes superiors, com ara l'OTAN, que atempten contra les sobiranies nacionals.

A més, Avellà esgrimeix raons de caire econòmic. Considera, aquest jove, que «per professionalitzar l'Exèrcit han d'incrementar els seus pressuposts, la qual cosa sembla un desavantatge: els doblers que es gasten en aquestes 'parafernàlies' es podrien dedicar a coses millors»; aquesta raó de tipus econòmic només es justifica perquè «l'Exèrcit està al servei de l'economia» capitalista i depredadora internacional.

Avellà no sap encara quina acció prendrà en el cas que sigui condemnat. «Supòs que m'embargaran la nòmina... o la moto», diu graciosament; però la seva intenció és recòrrer a tantes instàncies com sigui possible per eludir el rigor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris