algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Zaragoza: «Molts despatxs d'advocats participen en el blanqueig de doblers»

Crítiques a les amenaces contra els magistrats del Suprem que jutjaren Liaño

«Molts de despaxts d'advocats participen directament en el blanqueig de doblers» afirmà ahir a Pollença Javier Zaragoza, tinent fiscal contra la droga. Zaragoza participà amb el magistrat de la sala segona del Tribunal Suprem, José Antonio Martín Pallín i l'advocat i exvocal del Consell General del Poder Judicial, Antonio González Cuéllar, en la mesa que tractà el secret professional bancari.

Aquest fou el quart tema que es tractà a les jornades sobre el secret professional que han estat organitzades per l'Associació de Juristes de les Illes Balears (AJIB). A més de les entitats financeres, els temes de debat han afectat els advocats, periodistes i metges.

Zaragoza manifestà que durant els darrers anys s'ha comprovat que els doblers no només es blanquegen mitjançant les entitats bancàries, sinó també a través de determinades categories professionals que realitzen tasques d'intervenció financera o d'assesorament econòmic, com ara els missers.

Zaragoza rebutjà que l'Estat espanyol sigui un paradís fiscal. «En els circuits financers i per ocultar el seu origen, els doblers opacs es mouen a una velocitat de vertigen, però s'ha de reconèixer que Espanya és un país turístic i que un dels llocs de la destinació d'aquests capitals són precisament les zones turístiques».

El tinent fiscal contra la droga assumí que determinades màfies, com ara la russa, estan establertes dins l'Estat. «No m'atreveria a dir que existeixen amb una estructura tan consolidada com als seus països, però és clar que quan es detecta la seva presència és un símptoma que els doblers són d'origen criminal».

Javier Zaragoza assenyalà que no existien estadístiques fiables sobre les operacions contra el blanqueig de doblers.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris