algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

El millor moment de la indústria vitivinícola

La denominació d'origen Binissalem ha vist augmentar la producció i les hectàrees de vinya

El sector vitivinícola de la comarca està travessant el millor moment dels darrers anys. Així ho posa de manifest l'informe oficial de la denominació d'origen Binissalem sobre la campanya del 99 en el qual es fa palès que la d'enguany ha estat la verema més abundant amb molta diferència. Ni més ni manco que 1'7 milions de quilograms de raïm s'han entrat als sis cellers inscrits.

Aquesta xifra supera en més de 400.000 quilograms la mitjana assolida els darrers anys i constitueix un autèntic rècord, ja que se supera en un 22% la del 98.

Les causes fonamentals d'aquestes bones dades s'han d'atribuir a la millora de la rendibilitat de la vinya per una banda i a l'augment del nombre d'hectàrees en explotació per l'altra.

Així, enguany s'ha aconseguit assolir un rendiment mitjà de quasi 5.100 quilograms per hectàrees quan fa només dos anys amb prou feines s'arribava als 4.700 quilograms. Al darrere d'aquesta excepcional rendibilitat no només s'hi troben unes bones condicions climàtiques i uns terrenys de qualitat sinó també la tasca continuada i perseverant dels viticultors que, de cada vegada, tenen més cura dels ceps.

I és que la vinya s'ha convertit en un cultiu molt valorat pels beneficis econòmics que reporta. Com a resultat d'aquest fet, es constata també un increment progressiu del nombre d'agricultors que es dediquen a la vinya, així com una ampliació del nombre d'hectàrees que en aquests moments se situa en quasi 360, tot tenint en compte que fa només dos anys se superaren les 300 hectàrees.

Malgrat que la denominació d'origen dugui el nom de Binissalem, continua sent Santa Maria el municipi que concentra més extensió de vinya i també més nombre de viticultors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris