algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

La campanya turística del 1999 bat tots els rècords d'ocupació i beneficis dels darrers 5 anys

Tot i aquests resultats, el sector turístic continua mostrant una «ferma i dura oposició» a la implantació de l'ecotaxa

La temporada alta turística d'enguany, que acaba avui, ha batut tots els rècords d'ocupació i beneficis dels darrers cinc anys, com així ho demostren les dades facilitades per la Caixa de les Balears "despesa turística total per valor d'1'159 bilions de pessetes" i per l'Executiu balear "ingressos turístics totals per valor de 971.000 milions de pessetes i més un 95% d'ocupació mitjana durant la temporada alta.

Aquest fet ha estat corroborat pel mateix sector, que qualifica la campanya turística del 1999 com a «immillorable econòmicament» i amb unes grans expectatives de creixement en els mesos extrems de la temporada alta "maig, setembre i octubre" i baixa.

Tot i aquests excel·lents resultats, el sector turístic continua mostrant una «ferma i dura oposició» a la implantació del tribut ecoturístic, ja que «pagar un impost no està d'acord amb els beneficis aconseguits. Com més guanyes, pagues un tant per cent més elevat d'imposts, amb la qual cosa ja contribuïm suficientment a la riquesa del país», matisà el president de la Federació Hotelera de Mallorca, Pere Cañellas.

El ram vacacional des de fa «tres any està arribant al seu màxim d'allotjament, sense que es produeixin casos escandolosos de sobreocupació "overbooking", apuntà el president de la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears, Josep Oliver.

D'altra banda, el portaveu del majorista alemany TUI, Juan Carlos Alía, matisà que durant els mesos centrals de l'estiu, juliol i agost, amb una ocupació del 100%, «s'ha d'intentar a qualsevol preu no créixer més, atès que les Illes estan saturades. S'ha de desviar aquest excedent cap els mesos extrems de la temporada alta».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris