algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

La Gerreria es trasllada poc a poc a Son Gotleu

Les prostitutes i alguns narcotraficants han canviat d'escenari a causa del projecte 'Urban' de Cort

Son Gotleu s'està degradant a passes de gegant. No només perquè hagi augmentat la delinqüència, la brutícia als carrers i els edificis estiguin en males condicions, sinó que a més aquesta zona està rebent una gran quantitat de marginats que fins ara residien al «barri xinès» de Palma.

Les prostitutes i alguns petits narcotraficants han traslladat ja la seva «base d'operacions» des de la Gerreria i els seus voltants a aquesta barriada, ja que els preus dels immobles, tant per a la venda com de lloguer, es troben a nivells molt inferiors que a la resta de Palma. El pla Urban, projectat per l'Ajuntament fa prop de tres anys, ha empès les classes més desfavorides cap a la perifèria.

La rehabilitació del nucli històric de la ciutat eliminarà per complet la rendibilitat de la venda de droga, ja que la presència policíaca serà molt més elevada, i a més l'entorn no serà gaire favorable per a l'exercici de la prostitució. Aquests són els motius que empenyen una bona part dels antics moradors de la zona més deprimida de la ciutat a cercar nous mercats.

Ben mirat, Son Gotleu és un escenari ideal per concentrar en un futur proper la flor i nata de la delinqüència i la marginació palmesana, ja que la situació de deixadesa i abandó a què es veu sotmès el nucli oferirà les condicions òptimes que necessita la impunitat dels malfactors.

El millor exemple d'això és el passatge dels Picos de Europa, on només en un dels seus costats es poden comptar un total de quatre cartells de venda. El fet que aquest lloc es trobi mínimament apartat li dóna, a més d'un cert aire tètric, la tranquil·litat necessària per poder mercadejar amb substàncies estupefaents lluny dels ulls de la Policia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris