algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

L'estand de Miami ha permès als sabaters obrir-se mercat dins Amèrica Llatina

Els petits fabricants temen que tot se'n vagi en orris si no renoven el contracte

L'estand permanent d'exposició i venda del calçat balear a Miami sembla que ha aconseguit el seu primer objectiu: servir de trampolí cap el mercat llatinoamericà.

Els empresaris de Balears han aconseguit travessar la barrera cap a Amèrica llatina. Els aranzels i el fet de no tenir una marca reconeguda dins aquest mercat impedeix als petits fabricants de sabates accedir-hi directament. Des de l'estand de Miami, emperò, els fabricants han aconseguit contractar amb compradors llatins.

Jaume Ramon, el fabricant més jove de la comarca, ha aconseguit a través de Miami gestionar dos encàrrecs: un cap a Colòmbia i un altre cap a Hawai. Ramon té una petita empresa que fabrica 700 parells de sabates a la setmana i on hi treballen 14 empleats.

Aquest sabater només fabrica calçat d'estiu. Ara, amb l'estand de Miami veu la possibilitat de no haver d'interrompre la seva producció durant l'hivern. «Així podríem arribar a vendre durant tot l'any. Quan vas a les fires o ningú no et compra res o pica un i després és una cadena», comenta Ramon. «Les fàbriques petites han anat tancant les portes o han quedat com a subagents d'empreses grosses. L'estand de Miami ens permetria mantenir la nostra entitat», afegeix Ramon.

Ara, emperò, aquests fabricants temen que l'Executiu autonòmic no renovi el contracte que tenen amb l'hotel Radison Mart. De fet, el 15 de desembre expira el termini establert per poder allargar la contracta.

L'estand de Miami va ser inaugurat el mes de febrer pel llavors conseller Indústria, Josep Joan Cardona, coincidint amb la organització de la fira Shoe Market of the Amercias a l'hotel Radison Mart. L'expositor ocupa un local de 200 metres que se situa «a primera línia», segons els mateixos fabricants, i del qual en surten beneficiats prop de 40 fabricant de la comarca, també segons expressaren els mateixos organitzadors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris