muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Descobreixen 50 metres quadrats d'alga invasora al port de Portocolom

Set bussejadors i tècnics de la Direcció General de Pesca rastrejaren una part del port durant tot el matí d'ahir

Un grup de bussejadors i tècnics de la Direcció General de Pesca i Conreus Marins descobriren ahir una mata de 50 metres quadrats de l'alga invasora, anomenada també com Caulerpa Taxifolia. Els bussejadors inspeccionaren la zona del port coneguda com sa Bassa Nova i detectaren la mata en el canal de sortida del port, entre l'entrada i els escars.

En el rastreig participaren cinc bussejadors de Manacor, un de Felanitx i un tècnic de Pesca. Durant la batuda també trobaren brots d'aquesta alga dispersos dins un 100 metres al voltant de la mata descoberta.

El director general de Pesca, Enric Massutí, comentà que «la mata localitzada és d'uns 50 metres quadrats, en els pròxims dies realitzarem nous rastrejaments per veure si en trobam més. De moment l'únic que es pot dir és que per la quantitat de Caulerpa Taxifolia que existeix a Portocolom no hi ha motius d'alarma».

Ahir també es va delimitar la zona afectada, així com els brots dispersos detectats per poder tenir controlada l'evolució i iniciar les feines d'extinció que es realitzaran a mà, arrabassant la planta. Així mateix es prengueren mides de la localització dels punts claus on es troba l'alga i els indicaren a les cartes marines del port de Portocolom.

El primer avís de l'existència d'aquesta espècia invasora a Portocolom el donà el biòleg local, Miquel Àngel Vicens, que en una de les seves immersions a sa Bassa Nova va poder veure alguns brots. Després, foren operaris que s'ocupen de la neteja del port els qui també trobaren indicis de l'alga.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris