algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

El PSM rebutja la coalició amb UM a les eleccions generals del 2000

El Consell Polític prengué la decisió per 71 vots a favor i 24 en contra

83072

Un moment de la votació del Consell de Direcció Política del PSM.

J.T.

El Consell de Direcció Política del Partit Socialista de Mallorca (PSM) va ratificar ahir l'acord de la comissió executiva d'acudir a les pròximes eleccions generals com a Federació Entesa Nacionalista-PSM i es va descartar la proposta de formar un Bloc Nacionalista que inclogués una coalició amb Unió Mallorquina (UM).

La primera de les propostes, la reeixida i defensada pel secretari general del PSM, Mateu Morro, va tenir el suport de 71 vots, mentre que la proposta de constituir una candidatura nacionalista d'ampli espectre, defensada pel secretari general de l'Agrupació de Palma, Sebastià Serra, va obtenir-ne 24. Es comptabilitzaren igualment 1 vot en blanc i 2 abstencions.

Morro va qualificar la diferència de vots a favor de la seva proposta de «molt àmplia majoria». Aquesta proposta que havia rebut el suport de la comissió executiva tinguda el passat 18 d'octubre per 16 vots a favor, 5 en contra i 1 abstenció. El debat que el centenar de membres del consell de direcció política dels nacionalistes d'esquerra tingueren ahir va ser, en paraules del secretari general, «molt ric i positiu».

Els dos sectors enfrontats en la discussió d'ahir coincidiren, segons Morro, en què «a partir d'ara treballarem amb l'única idea d'establir el debat en el marc de la federació», pel que fa al Partit Socialista de Menorca, l'Entesa Nacionalista i Ecologista d'Eivissa i els Independets d'Arta. Tots ells formen, juntament amb el PSM, la marca electoral Federació Entesa Nacionalsita-PSM.

El secretari general va destacar també que en el marc del debat d'ahir s'havia coincidit en dos objectius. «D'una banda, consolidar i potenciar les expectatives de futur que ens dóna el pes que avui tenim a les institucions, i d'una altra, fer créixer el nacionalisme i l'ecologisme», va explicar Morro al final del debat intern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris