muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

La protecció de cala Tuent, quasi un fet gràcies a l'aplicació de la Llei de costes

El litoral de la Serra ha de ser, segons els ecologistes, definitivament preservat

L'any 1972, l'Administració de l'Estat va declarar Paisatge Pintoresc tota la costa nord-oest de Mallorca, en una disposició proposada pel Ministeri d'Educació i Ciència feta amb el principal objectiu de la preservació integral d'aquests paratges, entre els quals s'esmentava de manera expressa cala Tuent.

Malgrat aquesta protecció, la urbanització de la zona va continuar endavant amb l'aprovació definitiva l'any 1978 dels plans parcials dels seus polígons 2 i 6 i amb la condició que aquests havien de ser executats en un termini de cinc anys, la qual cosa no es va complir.

Encara l'any 1998 aquests polígons no estaven dotats de serveis, segons reconegué la CIU en informes emesos l'any passat.
Amb l'entrada en vigor, el juliol de 1988, de la Llei de costes, Tuent torna a ser protegida per la normativa estatal. Aquesta Llei protegí a la cala una franja de 100 metres a partir de la zona de domini públic, atès que hi havia uns plans parcials aprovats definitivament i no executats.

Una altra vegada, tot i la forta protecció ja establerta, es du endavant un projecte urbanístic. En aquest cas es pretenia construir un gran hotel de 400 places a només 40 metres de la mar, que fou rebutjat l'any 1989 per la Comissió de Patrimoni.

Durant els anys consecutius, aquesta zona de Tuent no es va veure pressionada per projectes d'aquesta envergadura, però a principi de l'any passat es posà en marxa un nou projecte hoteler que una altra vegada amenaça la integritat paisatgística de la zona protegida.

Aquest projecte va ser admès a tràmit per l'Ajuntament d'Escorca atès que les normes subsidiàries d'aquest municipi, aprovades cinc anys després de la Llei de costes, inexplicablement, no consideraven la zona com a protegida per aquesta Llei.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris