algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

El comitè laboral s'enfrontà amb la Sala per reclamar un augment de sou

L'oposició donà suport als treballadors i criticà l'equip de govern

La sessió plenària celebrada dijous a vespre es va caracteritzar per l'enfrontament entre el comitè laboral i l'equip de govern quan el representant dels treballadors va exposar una proposta en què reclamava un augment salarial.

El personal laboral exigia cobrar uns dos milions de pessetes «en concepte d'objectius realitzats i per increment de la productivitat». Els treballadors exposaren unes dietes basades en fórmules de triennis i els serveis complementaris a la jornada laboral.

El representant del col·lectiu, Joan Matamales, va explicar que «s'entén que aquestes quantitats només són per una aplicació immediata perquè els treballadors puguin tenir present la voluntat política d'aquest Ajuntament per solucionar els problemes retributius». La proposta del comitè laboral va tenir el suport dels grups de l'oposició PP, UM i EU-Els Verds. A més, l'exposició reivindicativa dels treballadors es va fer just després d'aprovar una modificació de crèdit del pressupost per pagar 1.200.000 pessetes en concepte de la dedicació exclusiva del regidor socialista, Josep Silva, des que es va signar el pacte IA-PSOE.

L'esmena dels treballadors no va ser admesa per l'equip de govern. Això va provocar dures crítiques: la portaveu del PP, Marian Sansó, va recriminar «la manca d'ètica dels governants ja que són bons per pagar la dedicació exclusiva de Silva i als treballadors els deixa fora». Així mateix, la representant d'UM, Apol·lònia Genovard, va dir que «consider que pagar el personal és prioritari i més bé sembla que no hi ha voluntat política per donar aquesta quantitat de diners».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris