algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
21°

Vuitanta mil persones visitaran el cementeri aquest cap de setmana

Fageda inaugurà la rotonda de Son Valentí just abans de Tots Sants

S.BENNÀSAR. Palma.
Al voltant de vuitanta mil persones visitaran aquest cap de setmana, i molt especialment el proper dilluns, el cementiri municipal de Palma per retre homenatge als seus difunts, en una de les jornades festives amb major arrelament a Mallorca: Tots Sants.

Ahir mateix el carrer de Jesús ja era un devessall, de cotxes i visitants del cementiri, que volien evitar els embussos de dilluns. Segons varen explicar els responsables de la funerària, ahir ja es va haver de tancar la circulació per l'interior del recinte, que no s'obrirà fins dimarts; i els policies municipals ja han hagut d'aplicar el pla especial de regulació de trànsit.

Tot i els embussos que hi ha hagut en aquesta primera jornada, prèvia a la festivitat de Tots Sants, els responsables municipals explicaren que gràcies al nou aparcament de 400 places, construït al voltant de Son Valentí, aquests embussos seran molt menors a partir d'avui dissabte.

D'altra banda, s'ha de destacar que una escultura de Xavier Llull que recorda les tradicionals formes d'enterrament prehistòriques de Mallorca, presideix des d'ahir la rotonda d'accés a l'ampliació del cementiri municipal, a l'antiga finca de Son Valentí. Aquesta escultura va ser presentada pel batle de Palma, Joan Fageda, que va visitar ahir les noves instal·lacions municipals; i assegurà que «gràcies a aquesta ampliació, podem assegurar que avui dia no hi ha ningú a Palma que estigui esperant una unitat d'enterrament».

Fageda va agrair a l'escultor que «amb el seu treball hagi dignificat l'entrada a la nova zona del cementiri municipal». El batle també va explicar que hi ha les obres d'ampliació de Son Valentí "pressupostades en un total de 725 milions de pessetes i autofinançades per la venda d'unitats d'enterrament" estarà llesta, de forma definitiva, d'aquí a sis mesos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris