nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:

«El Pacte és l'ona que ha netejat una autonomia en descomposició ètica»

El president Antich pronuncià una conferència en el paranimf de la Universitat de València

Amb la proposta del «respecte a la pluralitat i a la diferència a tots els nivells», el president del Govern, Francesc Antich, abordà ahir a vespre la conferència de cloenda dels Debats d'Octubre de València, que impartí davant d'un públic nombrós al paranimf de la Universitat de la capital valenciana. Antich no va tenir pèls a la llengua i definí el Pacte de Progrés a les Balears com «l'ona que ha netejat una autonomia de la descomposició ètica».

El discurs, centrat en «El pacte del canvi a les Illes Balears», va ser pronunciat per Antich al costat de Juli Peretó, vicerector de cultura de la Universitat de València, i de l'editor Eliseu Climent, que presidiren la sessió. Antich, que inicià el seu discurs definint el Pacte de Progrés com un «pacte sòlid, que inicia un nou cicle històric a les Illes Balears» i que respon «a un sentiment profund, massiu i popular», convidà la comunitat valenciana a rebre un missatge de pluralitat: «Crec que un dels millors valors que el «pacte pel canvi de les Illes Balears» voldria fer arribar als valencians és el respecte a la pluralitat. Això seria la proposta».

Així, el president apuntà que entre els fonaments del pacte de canvi hi ha la necessitat de «fer convergir els elements més dinàmics de la nostra terra»: «Cadascú té un lloc al procés de canvi. Cadascú pot aportar el gra de blat». Entre els punts que Antich remarcà a l'auditori destaca la solidesa del pacte, un «procés històric iniciat fa temps» del qual «cap illa no ha volgut quedar fora». La primera pedra sobre la qual s'ha bastit, assenyalà, és que «allò que importa no és el creixement econòmic si no va acompanyat del creixement del benestar de les persones».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris