algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Patrimoni acusa el PP de fer-se seu un document públic propietat del Govern

Un projecte de llei de la Comunitat Autònoma fou presentat amb el membret popular

La Direcció General de Patrimoni del Govern balear acusa el Partit Popular (PP) d'utilitzar documents públics amb finalitats partidistes. Concretament, aquest departament de la Conselleria de Presidència es refereix al projecte de Llei de patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (CAIB) defensat per la diputada del PP, Rosa Estaràs, en la sessió plenària mantinguda en el Parlament autonòmic dimarts passat.

Segons el director general de Patrimoni, Antoni Garcias, el text presentat pel PP és una «còpia exacta» del document elaborat per l'anterior director general, Carlos Delgado. Aquest exalt càrrec de Presidència va acusar dijous l'actual direcció de Patrimoni d'haver-se apropiat d'un projecte de llei de l'anterior Govern, encapçalat per Jaume Matas.

Garcias afirma que en cap moment s'ha negat l'existència d'un projecte de llei elaborat per Delgado i que, en qualsevol cas, «qui ha fet ús de la seva feina ha estat el PP, que n'ha presentat una còpia com a proposta de llei». L'exdirector general i actual regidor del PP a l'Ajuntament de Calvià va advertir l'actual Govern que té «protocol·litzat notarialment» el text de la llei i el seu reglament per demostrar, arribats el moment, que la llei de patrimoni de la CAIB que prepara el Govern del Pacte de Progrés està copiada.

Segons el diputat autonòmic del PSIB, Salvador Cànaves, el fet de protocol·litzar un document públic és la prova que «el PP confon el Govern amb el partit i amb una empresa privada». A continuació, Cànaves assegura que «un document aprovat pel Govern no és patrimoni del director general, que és un càrrec públic amb un sou públic i per tant, no hi ha propietat intel·lectual». «La seva feina és del Govern, independent de quin partit governi», diu Cànaves.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris