cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Prohibides les noves superfícies comercials de més de 700 metres

La moratòria del Govern intenta salvar el petit comerç de les Balears

103556

El nombre de grans superfícies es reduiran a partir d'ara.

L'Executiu balear aprovà ahir una moratòria que prohibeix la instal·lació de superfícies comercials de més de 700 metres a Palma i de 500 o 300 a altres ciutats o pobles de les Balears. S'obre així un debat que es tancarà d'aquí a dos anys amb la definitiva aprovació de la llei que reguli els equipaments comercials a les Illes. Aquesta mesura, que va ser presentada pel vicepresident Pere Sampol, cerca la protecció del petit comerç de les Balears.

És per això que ahir el Consell de Govern aprovà la revisió del Pla Director Sectorial d'Equipaments Comercials i dictaminà unes «normes territorials cautelars» que prohibeixen la concessió de noves llicències per construir aquests grans comerços.

La nova norma cautelar, que entra en vigor avui, ja que surt publicada en el Butlletí de les Illes Balears, qualifica també com a «gran superfície» els comerços que superin els 300 m2 en els municipis balears amb una població de dret de 20.000 habitants i en aquells consistoris d'entre 20.000 i 200.000 habitants en què els establiments comercials sobrepassin els 500 m2.

Sampol aclarí que la nova moratòria «afecta tots els projectes que no tenen llicència en el dia d'avui», però no en precisà la quantitat. Mitjançant la limitació dels grans comerços, el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Sampol, remarcà que «es vol defensar els interessos de la petita i mitjana empresa» i recordà que aquest fet «és una premisa» del Govern. L'aprovació d'aquesta moratòria substitueix la promulgada pel Govern Matas que finalitzava el 20 de gener del 2002, la qual establia «la concessió de llicències comercials per a establiments amb una superfície superior als 2.500 m2» en el conjunt de les Balears i «de 5.000 m2 a Palma. «Això ha permès la instal·lació d'un conjunt de grans superfícies, que no ha ajudat per consolidar un teixit comercial que el Govern considera d'interès general». «Ara podrem autoritzar la instal·lació de petits comerços», destacà el responsable d'Economia, que insistí que s'obre un termini d'un any per al «debat social sense pressió».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris