algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Nous vents per al molinar del poble

Un conveni a tres bandes permet la restauració del molí de can Ferrando

La iniciativa del Consell Insular de Mallorca (CIM) de restaurar el patrimoni històric balear va donant els seus fruits. Ahir va concloure la rehabilitació del molí de can Ferrando, el primer de caire fariner que es restaura a Montuïri dels vuit que es pretenen reformar. L'obra ha estat possible gràcies a un conveni entre el CIM, l'Ajuntament de Montuïri i el propietari de l'immoble.

Les tasques s'han perllongat des del mes de març fins ahir en què es col·locà l'arbre amb l'estrella, les antenes i el capell. Malgrat no estar pressupostat el cost total de la restauració, el CIM ha aportat entre un 60% i 70% amb la direcció i la mà d'obra mitjançant el taller escola de Fodesma. Mentre, el propietari ha pagat els materials amb l'ajuda de l'Ajuntament.

L'objectiu d'aquest projecte és que altres molins de Mallorca se sumin a la iniciativa com ja ha fet el molí des Tastavins de Manacor i uns 35 més de tota l'illa.

Segons la vicepresidenta del CIM, Maria Antònia Vadell, l'actuació en aquest molí era prioritaria ja que en tres anys, a causa del mal estat de la torre, hauria caigut. Per tal motiu, la primera feina fou la reparació dels fonaments així com la realització d'un anellat superior, entre altres millores. Seguidament es procedí a la construcció tant de l'arbre, com de l'antenada i el capell.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris