muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

El Govern Matas inventarià a mà el patrimoni per mor de l'efecte 2000

Segons l'exdirector general del PP «no es podia informatitzar sense la llei»

L'exdirector general de Patrimoni del Govern balear, Carlos Delgado, va negar ahir que l'inventari de béns patrimonials de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (CAIB) estigui «incomplet» i en un estat de «precarietat absoluta», segons que l'havia denunciat dimecres l'actual director general, Antoni Garcias. Segons Delgado, és «lamentable» que es critiquin els «projectes inacabats».

L'exdirector general i actual regidor del PP en l'Ajuntament de Calvià, reconeix ser l'autor del projecte de llei de patrimoni de la CAIB que el Govern Matas va estar en disposició d'aprovar durant més d'un any i que es va anar «retardant per altres lleis prioritàries, primer, i per les eleccions autonòmiques, després».

L'encàrrec que li va fer Rosa Estaràs en qualitat de consellera de Presidència respecte de l'actualització de l'inventari de béns patrimonials, era doble: «les fitxes i els procediments». És a dir, un fitxer manual dels dits béns i si aquests estaven llogats, comprats, cedits o en alguna altra situació. Segons Delgado, «una vegada que el fitxer estava acabat, ho donàrem tot al departament de tecnologia».

La tasca «jurídica» del departament de Presidència va quedar feta, però tot va quedar aturat, segons l'exalt càrrec, perquè del departament de tecnologia «lluitava en mil fronts i estaven dedicats a l'adaptació a l'efecte 2000 i a l'euro». Segons Delgado, s'estava treballant en un «sistema de gestió econòmico-financer molt ambiciós i modern anomenat Sicode 2000 que abraça tot el Govern balear».

Aquest sistema, que havia de tractar l'inventariat registrat en fitxes manuals des del punt de vista jurídic, físic i comptable, va quedar aturat, segons Delgado, per les eleccions. Per això, aquest exalt càrrec de Presidència de l'època del president Jaume Matas, assegura que «no m'ha agradat el què ha dit Garcias perquè em sembla poc ètic apropiar-se dels projectes acabats que no han pogut sortir a la llum i que ara són retocats amb quatre detalls per justificar-se a si mateix».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris