algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

Calvià prohibeix el canvi d'activitat dels comerços inferiors als 60 metres

J. ROSSELLÓ. Calvià.
El nou planejament urbanístic de Calvià deixarà fora d'ordenació centenars de llocs comercials. L'quip de govern socialista que dirigeix Manuel Suárez no permetrà que cap comerç de superfície inferior als seixanta metres quadrats pugui canviar d'activitat.

L'Ajuntament de Calvià ha introduït canvis importants en la documentació de la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) que s'està redactant. Els canvis afecten la majoria de comerciants i propietaris de locals, en contra del que manifestà la pròpia batlessa, Margarita Nájera. Aquesta manifestà, de manera taxativa, que les variacions del PGOU, després de les exposicions públiques, serien mínimes i únicament de caràcter tècnic, per adequar la normativa a la Llei general de turisme i a les Directrius d'ordenació territorial acordades pel Parlament amb posterioritat a l'aprovació inicial del PGOU.

La nova normativa urbanística que serà aprovada de manera definitiva pel ple del consistori aquest novembre ratifica el text, ja conegut, de la revisió del PGOU que estableix que «els locals comercials de nova planta hauran de tenir una superfície útil mínima de 60 metres quadrats, excepció feta dels nuclis urbans des Capdellà i Calvià, on el límit anterior serà de 30 metres». En aquest cas, l'aprovació provisional feta en el ple de desembre passat, afectava únicament els locals a construir en un futur, sense especificar res sobre els centenars de locals de negoci ja existents.

Els tinents de batle d'Urbanisme i de Comerc, Neus Pacheco i Antoni Garcia Moles, respectivament, han manifestat a Diari de Balears que s'introduirà en la documentació la prohibició expressa de canvi d'activitat en qualsevol local ja existent que sia inferior als 60 metres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris