nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Costa assegura que les Illes veuran la policia autonòmica aquesta legislatura

El conseller d'Interior valora positivament el model insularista desenvolupat pel Govern canari

El conseller d'Interior del Govern balear, Josep Maria Costa, afirmà ahir a Menorca que «hi haurà policia autonòmica a les Balears durant aquesta legislatura». Costa efectuà aquestes declaracions en el decurs de la seva primera visita oficial a l'illa, acompanyat pel director general de la Funció Pública, Jaume Colom, i el director general d'Interior, Antoni Torres.

El conseller indicà que aquesta «no és una qüestió senzilla, atès que hem d'analitzar prèviament tots els factors que hi intervenen. Per això estam redactant un document que fixarà el model aplicable a partir dels criteris del Pacte de Progrés». Igualment indicà que «esperarem que s'hagin celebrat les eleccions generals i es constitueixi el nou Govern de l'Estat per tal que, amb independència del seu color polític, negociar el nostre projecte».

Josep Maria Costa assenyalà que «ara no és el moment oportú políticament per plantejar aquesta qüestió, però el dia que l'afrontarem estarem preparats i tindrem les idees clares sobre el tipus de policia autonòmica que volem, com s'ha d'organitzar i quines han de ser les seves funcions».

Costa avança l'interès de l'Executiu i la «coincidència amb el model que s'ha creat a les Illes Canàries, el qual va més enllà de la simple coordinació de les policies locals, perquè a les regions insulars els límits territorials municipals són totalment artificials des de criteris de seguretat. Resulta lògic impulsar actuacions policíaques conjuntes d'àmbit insular». Abans de reunir-se amb els regidors dels municipis menorquins encarregats de la funció pública, interior, incendis, activitats classificades i espectacles, el conseller anuncià la creació d'un cos de voluntaris «a partir d'un marc que unificarà criteris i la seva formació».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris