nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:

Un pis de segona mà a Palma pujarà un 10% entre els anys 2000 i 2001

A causa que alemanys i britànics rebaixen les seves pretensions immobiliàries

Comprar un habitatge a Palma continua sent una missió impossible. Segons el delegat de la immobiliària catalana Don Piso a Palma, Mateu Ponseti, el preu d'una llar de segona mà, a la capital de les Illes Balears, d'entre 80 i 90 metres quadrats i amb un preu inferior o igual a 20 milions de pessetes, s'incrementarà un 10% entre l'any 2000 i el 2001, «sempre que els tipus d'interès es mantenguin com fins ara. A partir del 2002 els preus s'estabilitzaran».

Aquesta enorme pujada inclou la pressió immobiliària dels súbdits alemanys i britànics que han començat a baixar les seves pretensions. «Ha augmentat la demanda de pisos de menys de 40 milions de pessetes». Aquest col·lectiu ha iniciat l'adquisició d'immobles a la zona compresa entre Cala Major i Illetes. Ponseti remarcà que «els apartaments dels reconvertits hotels Pullman s'estan venent als alemanys per un valor que oscil·la entre els 2'5 i els 5 milions de pessetes».

La forta demanda existent d'habitatges de segona mà, que marca la gran pujada de preus dels immobles palmesans, és deguda a les parelles que cerquen la seva primera casa, els estrangers i els peninsulars, que «són generalment els que més compren».

El delegat de Don Piso a Palma puntualitzà que «en aquests moments al sector immobiliari de Palma hi ha una gran influència alemanya i anglesa, que compra cases, xalets i finques rústiques. La gent jove adquireix com a primera residència pisos per valor de 20 milions de pessetes amb una gran activació, producte del baix preu de les hipoteques».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris