algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Mesquida anuncia l'arribada del «canvi tranquil» amb el pressupost del 2000

La dinamització lingüística se centrarà en l'àmbit laboral i en els joves

91614

La paperassa ja ha passat a la història.

Pere Bota.

El conseller d'Hisenda i Pressuposts del Govern balear, Joan Mesquida, va lliurar ahir el projecte de llei de presuposts generals de la Comunitat de les Illes Balears (CAIB) per a l'any 2000 al president del Parlament autonòmic, Maximilià Morales. Mesquida va arribar amb les 30 còpies en CD-Rom del «primer pressupost després de l'alternància», com el qualificà Morales, i va assenyalar que són «la primera passa per fer un canvi tranquil».

El suport informàtic en què s'han presentat per primera vegada els comptes del Govern a la nostra comunitat autònoma, que puja a 147.686 milions de pessetes (més de 887 milions d'Euros), va ser la primera novetat aportada pel conseller. La proximitat de les eleccions i el període vacacional estiuenc hagut pel mig, fan parlar Mesquida de pressupost «de transició» de l'acció de govern cap a una nova manera d'estructurar les línies programàtiques del nou Govern.

Educació, Sanitat i Protecció Social són les tres àrees exponents del «creixement per damunt de la mitjana», concretament Educació, que amb 60.789 milions acumula el 40'05% del pressupost total i que va ser qualificat per Mesquida d'«àmbit estratègic».

La majoria de les inversions en aquesta àrea van destinades a la millora de les infrastructures educatives, com ara reformes, construcció i equipament d'escoles i instituts, que comptaran amb una inversió superior als 4.000 milions. L'ensenyament universitari rebrà 5.275 milions de pessetes i es preveu la gratuïtat de l'educació obligatòria i el segons curs del segon cicle d'educació infantil.

Les direccions generals de Cultura i Política Lingüística tenen un pressupost aproximat als 1.260 milions, quantitat destinada a la gestió de biblioteques i museus, promoció exterior de la cultura illenca, promoció interinsular i normalització lingüística. En aquest últim apartat, la dinamització se centrarà en l'àmbit laboral i en campanyes específiques per a joves.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris