algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Els programes de garantia social acolliran 900 alumnes fracassats

La Conselleria d'Educació incrementa en un 10 per cent aquesta partida

La Conselleria d'Educació espera ajudar uns 900 alumnes, d'edats compreses entre els 16 i els 21 anys d'edat, a superar el seu fracàs escolar. Amb aquesta intenció, la Direcció General de Formació Professional ha incrementat en un 10 per cent "fins a 220 milions de pessetes" la partida destinada als seus programes de garantia social; els quals no només seran executats als centres d'educació pública, sinó que també podran ser sol·licitats per entitats locals i privades sense ànim de guany, a més de centres educatius privats.

Els sindicats de l'educació xifren en un 22 per cent l'índex de fracàs escolar a les Illes Balears. El nou Govern encara no disposa de les xifres corresponents al darrer curs escolar, bé que el director general de Formació Professional, Bartomeu Llinàs, assenyala que la taxa no divergeix significativament de la d'altres comunitats autònomes; alhora que considera aquesta taxa poc il·lustrativa, atès que no es tracta tant de saber quants alumnes no aconsegueixen superar els estudis obligatoris com d'observar els punts que originen aquest fracàs: lectura, matemàtiques...

Segons explicà el conseller, Damià Pons, els programes de garantia social miren d'oferir als alumnes la possibilitat d'incorporar-se al món laboral mitjançant estudis d'FP; però també recursos per a la seva reinserció en nous estudis, mitjançant la formació especialitzada, fet desitjable en una comunitat mancada de treballadors qualificats. De fet, i segons les estadístiques aportades per la Conselleria, un 50 per cent dels alumnes que s'inscriuen en aquests programes de garantia social segueixen les opcions educatives d'FP especialitzada en acabar els seus estudis; mentre que un 30 per cent troben feina en el mercat laboral. Un 20 per cent abandona els programes abans que acabin.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris