muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Cort rebaixarà l'impost de construcció per als habitatges de protecció oficial

Els partits arribaren a un pacte per facilitar l'accés als immobles en propietat

Els habitatges de protecció oficial no seran sotmesos a la pressió fiscal que Cort exercirà sobre la resta de construccions. L'Ajuntament subvencionarà fins al 95% l'import que es derivi d'aquesta taxa en el cas que les construccions que es facin siguin destinades a la V.P.O.

L'editorial publicada ahir per Diari de Balears demanà al consistori municipal que aquest tribut no afectàs els habitatges de protecció oficial ja que s'estava perjudicant molta de gent humil que intenta accedir a un habitatge en propietat. La mesura de rectificació presa pel ple de Cort s'avé amb les tesis defensades per Diari de Balears en el seu editorial. Així, de cada cent pessetes que els constructors hagin de pagar a Cort per aquest concepte, se'n podran descomptar 95 si l'obra que han fet és de protecció oficial.

Els partits a l'oposició alabaren ahir la «recobrada sensibilitat de l'equip de Govern municipal» per aquesta rebaixa de la fiscalitat, «perquè això suposa una ajuda a l'accés a l'habitatge dels sectors més desafavorits». Segons va explicar a Diari de Balears el regidor d'Hisenda, Pedro Àlvarez, «aquesta és la màxima subvenció que podem atorgar per aquest concepte».

La creació d'aquestes subvencions i el fet que s'acordàs la rebaixa de les tarifes de l'Ajuntament per casar-se al castell per als residents al terme municipal han estat els únics punts en què els partits de l'oposició estaren d'acord amb l'equip de govern del PP. L'impost sobre construccions és del tipus denominat «indirecte», tot i que tots els partits polítics han convingut que «repercuteix de forma molt directa sobre el preu que al final han de pagar els compradors dels habitatges».

Antoni Roig, del PSIB, va demanar que «a l'hora d'aplicar pujades de tributs i taxes governin vostès amb el cor i la cartera». Roig explicà que «creim que el debat no hauria de ser avui, sinó que s'hauria de fer de manera conjunta amb el dels pressuposts, perquè així no podem saber amb què es gastaran els doblers que es recolliran amb aquests tributs».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris