algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'efecte 2000 mobilitzarà l'Exèrcit i la Policia la nit de Cap d'Any

Els militars tindran preparats transports, efectius i material, i reduiran permisos

79232

L'Exèrcit disposarà de motobombes, generadors i transports.

L'Exèrcit i les forces de seguretat estatals i locals estaran mobilitzades mitjançant un dispositiu especial durant la nit del 31 de desembre, com a mesura preventiva davant una possible fallada de determinats serveis bàsics a causa de l'efecte 2000. Així ho manifestà ahir el director del Centre d'Emergències 112, Vicente Soria, qui explicà que «en aquella nit s'habilitaran recursos humans i materials extraordinaris per si es registra algun problema greu en el funcionament dels serveis bàsics».

Segons el decret que regula la prevenció de l'efecte 2000, les empreses dedicades a subministrament d'electricitat, combustible i aigua, i les de telecomunicacions i transports han de presentar davant la Direcció General d'Interior un pla de contingència on s'ha d'explicar quines seran les passes a fer i les actuacions en cas de fallada operativa. Així mateix, els centres sanitaris, les benzineries, els serveis d'emergències i les seves comunicacions, la incineradora i les depuradores han de presentar un certificat que acrediti, per part d'una empresa homologada, que el seu sistema informàtic, almenys pel que fa a l'operativitat, està degudament protegit contra l'efecte 2000. De la seva banda, les Administracions estan obligades igualment a estar en condicions de garantir els seus serveis i els seus sistemes de comunicacions.

El Ministeri de l'Interior ja ha emès una circular en la qual es recorda que els efectius de les forces de seguretat hauran de tenir, la nit del 31 de desembre, una màxima disponibilitat, per la qual cosa els permisos i les lliurances es reduiran al màxim. Aquesta obligació també afectarà les policies locals. Les sortides dels efectius policíacs seran mínimes. Quant a l'Exèrcit, és previst que tengui preparat material divers: motobombes d'aigua, generadors d'electricitat i vehicles que, en un moment determinat, puguin servir de transport i d'ambulàncies. Fins i tot, l'Exèrcit farà un simulacre de comunicacions abans de la nit de Cap d'Any per comprovar la seva efectivitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris